Just take the first step!

Meer dan ooit leven we in een overprikkelde 24-uurs maatschappij, waarbij perfectionisme wordt verheerlijkt. Voornamelijk jongeren leggen zichzelf zoveel mogelijk doelen op, waarbij ze de lat zo hoog mogelijk leggen en ze zich continu met anderen vergelijken via Social Media. Ultieme doel? Een baan of studie waarin je succesvol bent met daarnaast een perfect privé leven. Sporten, reizen, relatie, sociale contacten, mooie spullen, noem maar op. Allemaal even belangrijk, het moet op alle fronten perfect zijn en de hele wereld moet het zien! 

CMH Menaldum A class presenteert u in 2018 het programma: ‘Just take the first step!’. We gebruiken een trap als metafoor voor het maatschappelijk probleem onder de jongeren. Het ultieme einddoel bevindt zicht op de top van de trap. Je begint aan de weg naar je ultieme einddoel en je kijkt alleen maar naar de laatste trede, maar gedurende de weg er naar toe besef je ineens dat het heel veel treden zijn en lijkt het ultieme einddoel ineens heel ver weg. Het valt je erg tegen wat je moet doen om je einddoel te bereiken. Dit had je er niet van verwacht! Het einddoel lijkt onmogelijk, je wordt onzeker en denkt er aan om op te geven… 

Met ons programma; sporen we mensen aan om in kleine stapjes te denken en niet altijd maar naar de top van de trap te kijken. Kijk eerst eens naar de eerste stap die je moet zetten. En als je dan op de eerste traptrede staat, kijk dan naar je tweede stap en bewandel zo verder je weg naar je doel. Hiermee leg je jezelf minder druk op, blijft het overzichtelijk, voorkom je teleurstellingen en ben je sneller tevreden met hetgeen wat je hebt bereikt!

Just take the first step!

Wedstrijden 2018

Benieuwd naar ons programma? Kom dan naar de volgende wedstrijden van Color Guard Nederland:

13 januari 2018 - Contest Drachten

10 februari 2018 - Contest Wijchen

24 februari 2018 - Contest Almere

10 maart 2018 - Contest Leeuwarden

24 maart 2018 - CGN Championships

Kaarten zijn te bestellen via: http://www.colorguard.org/stores/

Boekingen

Bent u op zoek naar een muzikale invulling van uw evenement of muzikale omlijsting voor uw (dorps)feest of andere festiviteiten? Graag komen wij met u in contact om aan uw wensen tegemoet te komen. Niet alleen de Drumfanfare, ook onze Color Guard en/of Majorettegroepen zorgen voor een extra visueel accent. Voor vrijblijvende informatie en/of offerte kunt u contact met ons opnemen via http://www.cmh-menaldum.nl of bel met: 06 40 40 39 99

CMH Menaldum A brengt u dit jaar een programma geïnspireerd door de woorden van Emma Watson, ambassadeur van vrouwenrechten over de hele wereld. Vanaf de 18e eeuw wordt er al gestreden voor vrouwenrechten. Desondanks is er in 2017 nog niet 1 land op de hele wereld waar kan worden gezegd dat vrouwen dezelfde rechten als mannen hebben. Nee, ook niet in vooruitstrevende open-minded landen als Nederland. Er heersen nog steeds vooroordelen over vrouwen. Denk bijvoorbeeld aan posities van vrouwen op de arbeidsmarkt.

Het verhaal van CMH Menaldum A is gebaseerd op de ontwikkeling van vrouwenrechten van vroeger naar nu en spoort iedereen aan om op te staan voor de rechten van de vrouw! Niet alleen voor in ons eigen land, maar juist voor de landen waarbij het verschil tussen man en vrouw nog vele maler groter is. Want als we nu niet opstaan? Wanneer dan wel?! En als u en ik niet opstaan? Wie dan wel?!

Zaterdag 14 januari, moment suprême. De 1e contest vond plaats in Drachten. De dames behaalden een verdienstelijke 3e plek. Een meer dan goed begin van de Winterguard competitie.

Color Guard

De 7 meiden en 2 jongens van de CMH Menaldum Pre-Cadets vertellen een verhaal over 2 beste vrienden, Anna en Elsa. En in de beste vriendschappen komt het wel eens voor dat je niet door 1 deur kunt. Vaak duurt dit niet lang en wordt alles weer goed gemaakt. Zal dat ook in dit sprookje gebeuren? Want liefde hoort toch een open deur te zijn…?

De muziek die gebruikt wordt komt uit de film "Frozen".
De staffleden die deze enthousiaste groep weer mogen begeleiden zijn net als vorig jaar Akke Miedema en Foekje Tjalsma.
De groep is voor de eerste keer te bewonderen, net als de andere groepen van CMH Menaldum, op de Try-out op zondag 11 januari in de Harnehal in Tzummarum. Daarna begint het wedstrijdseizoen van CGN.
De Pre-Cadets zijn te zien op 17 januari in Drachten, 28 februari bij de WGI in Almere en als laatste een bijna thuiswedstrijd in Franeker op 14 maart.

Het laatste weekend van maart staat voor de colorguard groepen ieder jaar in het teken van de Finals. In Eindhoven, waar zich geen gewone sporthal, maar een "stadion-sporthal" bevindt, is de gehele dag de spanning te voelen.

Zaterdag 29 maart, vroeg in de ochtend, vertrok de bus vanuit Menaldum. De A-class moest zich eerst tijdens de prelims bewijzen om door te mogen naar de finals. Tussen alle topgroepen scoort onze A-class erg goed, wat betekende de dames 's avonds weer hun prachtige programma mochten laten zien. 

Voor de Cadets ook een enorme eerste ervaring in Eindhoven! Zij brachten weer een vrolijke show naar voren. Geen twijfel mogelijk: CMH heeft zich weer volop ingezet tijdens het winterseizoen, en prestaties geleverd waar we trots op kunnen zijn! Gefeliciteerd allen!


Colorguard Nederland meldde het volgende over onze guards:

Prelims:
Grote kans dat CMH Menaldum A in de top 3 eindigt met hun prachtige programma. Het blijft een genot om deze groep te zien performen en uiteraard hopen wij ze volgend jaar ook weer terug te zien in het circuit. Sterk wapendeel in de show, geweldig om te zien. Fijn jullie vanavond weer terug te zien. 

Finals:
CMH Menaldum A brengt hun show Home is where the heart is met veel passie. Het pittige rifleblok maakt deze show nog mooier. Vlaggenblok is echt grandioos en ziet er erg clean uit. Hopelijk komen jullie in 2015 opnieuw met zo'n sterk produkt. Met deze show voelen jullie je echt thuis, en daar is het toch waar het om draait. 4e | 76.16

De vrolijke meiden van CMH Menaldum Cadets hebben het materiaal goed onder de knie. Het rifledeel en daaropvolgend de vlaggendelen zien er knap en clean uit. Geweldig leuk programma. 10e | 72.72


CMH Menaldum D&S Dia positief


 Drumfanfare - Colorguard
Opleidingen (Muziek-Show-Dans)
Telefoon: 06-40403999

Bank: NL54 RABO 0341749192
t.n.v. Drumfanfare CMH