ODSC Assen – 15 juni 2019 - de première van onze 2e show, getiteld ‘Rock On’. Drie jaar geleden zijn wij als drumfanfare met veel plezier gestart met deze nieuwe uitdaging in de muziek, SHOW.
‘Rock On’ is een show met nieuwe meeslepende muziek, versterkt door bijpassende figuraties en afgewisseld met uitdagende slagwerkstukken.
Nu alweer voor de derde keer in Assen om de nieuwe show aan het publiek te tonen. Erg spannend en, na heel hard werken, super trots op hetgeen wat er in deze korte periode is bereikt.
En dan nu cleanen en door richting Rastede voor de ‘Rasteder Musiktage 2019’

Hieronder de registratie van onze show in Assen door Korpsspot.

 

De open dag op zaterdag 6 oktober 2018 was een mooie muzikale dag. Een gezellige groep jeugd kwam samen met hun ouders een kijkje nemen.
Na de muzikale warming up onder leiding van een fitnesstrainer konden de kinderen d.m.v. workshops kennis maken met alle onderdelen van de drumfanfare. Blaasinstrumenten, slagwerk én exercitie. Ook was er een ware fotoshoot. De kinderen mochten in een echt uniform op de foto. Aan het einde van de middag vond er een mini Try Out plaats, waarin de nieuwe talentjes samen met jong CMH een klein optreden verzorgden.
Na ieder onderdeel(blazen,slagwerk,excercitie) kregen de kinderen een stempel. Na het inleveren van een volle stempelkaart mochten ze een CMH-goodiebag mee naar huis nemen.
 1 7 (Small) (Aangepast) (1)    1 24 (Small) (Aangepast) (1)

 1 38 (Small) (Aangepast) (1)    1 51 (Small) (Aangepast) (1)
GRATIS kennismakingslessen:
Na de open dag organiseert CMH 10 weken lang gratis kennismakingslessen. De eerste les is inmiddels geweest! Kinderen die nog interesse hebben zijn de komende weken van harte welkom! Deze gratis lessen zijn op donderdagavond van 18.30 tot 19.15

Grutsk (43)Het megafestival Grutsk heeft zaterdag 30 juni tienduizenden muziekliefhebbers naar de binnenstad van Leeuwarden getrokken. Ze genoten daar de hele dag van zestig Friese amateurmuziekverenigingen en andere artiesten. In totaal deden meer dan 2000 muzikanten mee aan concerten op vijf podia, een Taptoe op het Oldehoofsterkerkhof, parades door de binnenstad en een groot slotspektakel op CityProms-podium op het Wilhelminaplein. Zo is te lezen op korpsmuziek.nl.


Wat een voorrecht om erbij te mogen zijn. Om 14:00 uur toonde drumfanfare & colorguard van CMH haar show ‘a new Start’ tijdens Kleintje Taptoe op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden, waar in totaal 9 showkorpsen aan deelnamen. Een strakblauwe hemel, zo’n 3000 liefhebbers op het plein en naderhand enthousiaste reacties. Wij zijn GRUTSK!
Om 18:00 was CMH nog te zien en te horen tijdens één van de streetparades door Leeuwarden. We kijken terug op een prachtige muzikale dag, een dag voor in de boeken!


Video met dank aan KorpsSpot Nederland

Keuzes maken is moeilijk! Maar CMH Menaldum heeft een andere afslag genomen. Ze doen mee aan de showwedstrijden. Voor hun een nieuwe start! Vorig jaar deden ze al mee aan het ODSC en daar kregen ze mooie commentaren. Ze hebben die benut om hun show te verbeteren en willen vandaag een stap maken! Hun show heet ‘A New Start’ en we horen muziek van onder andere Coldplay, Gloria Estafan en Michael Jackson! Er staat een mooi clubje leden op het veld, dat hun show begint met muziek van de Engelse band Coldplay. Even niet de usual suspects, maar een wat minder bekend nummer van hun nieuwste cd: hymne for the weekend. Netjes gespeeld, hoewel een kleine variatie of tempowisseling niet had misstaan. Die komt er wel met het slagwerkintermezzo richting ik geloof Conga van Gloria Estafan. Een mooie horizontale lijn en de guard pakt de aandacht met stukje dans. De muzikanten staan daar achter laten hier een mooi stuk muziek horen. De bassist blaast waarschijnlijk z’n longen uit z’n lijf, want ondanks dat hij alleen is, is hij goed te horen. Het slagwerk wordt gebruikt voor een tempowisseling. Knap hoe ze het samenspel in stand houden, terwijl ze links en rechts op de 40-yard lijn verdeeld staan. The King of Pop staat vandaag voor de tweede keer op het veld. Klein samenspelprobleempje, maar tijdens ‘Thriller’ is alles weer bij elkaar. Prima statement! Mooie mystieke overgang vanuit de trombones! We zijn alweer aangekomen bij het slot van de show, dat wordt verbonden door een slagwerkintermezzo. Mooie solo van trompet en euphonium: you’re so fucking special! CMH Menaldum besluit de show met het overbekende Creep. Mooi vanuit de solo overgenomen door het zwaar koper, inclusief de goed hoorbare bas. Enige wat hier nog een beetje ontbreekt – op het moment dat de club rustig voorwaarts komt – is een visuele ontwikkeling, waarin de band wat meer uit elkaar getrokken wordt. Je zou hier een volledige deken van brass over je heen willen hebben, maar een deel van de club staat in de rug van z’n voorganger te spelen. Ook had de guard daar een mooie ondersteunende rol in kunnen spelen. Wel mooi hoe de show wordt beëindigd vanuit een korte solo door de euphonium. De ingrediënten bij CMH Menaldum zijn overduidelijk aanwezig. Muzikaal heeft de club flink wat capaciteit, dat is ook zeker te horen in de overtuigende afmars (lekker hoor euphoniums!). Ook visueel weten de leden goed uit te voeren wat er van ze gevraagd wordt. Er zijn momenten waarop ze de guard nog beter kunnen gebruiken en integreren in het visuele ontwerp. De kleuren van hun vlaggen spetteren van het veld en ze kunnen het publiek met hun enthousiasme pakken. Al met al een leuk optreden van CMH met ook een originele muziekkeuze.

Na het spannende debuut van vorig jaar namen we dit jaar voor de 2e keer deel aan het ODSC in Assen, op 9 juni jl.

Het was een spannende dag. Zal het harde werken worden beloond in één momentopname?
Het voelde heerlijk om de uitvoering te laten zien aan het publiek op de tribune. Uiteindelijk leverde het een 4e plek op in de basisklasse met 79,5 punten. Hiermee is onze doelstelling om het resultaat van vorig jaar te verbeteren behaald. Dit hebben we ook zeker zo ervaren.

Het verslag van Korpsmuziek.nl laat ons blozen van trots. Ook de jurycommentaren zijn positief en leerzaam.

 Klik hier voor het verslag

odsc 39

odsc 44


CMH Menaldum D&S Dia positief

Drumfanfare - Colorguard - Majorettes
Opleidingen (Muziek-Show-Dans)
telefoon: 06-40403999

Bank: NL54 RABO 0341749192
t.n.v. Drumfanfare CMH