Rastede 2019

D4s 0438R

(tekst Frankercourant.nl)

RASTEDE - Drum- en Showfanfare CMH uit Menaam is dit weekend 13e geworden in haar klasse op de 64e Internationale Rasteder Musiktage in het Duitse Rastede.

CMH-Menaldum deed voor het eerst in de geschiedenis mee als showband. Met hun tweede show, Rock On, behaalden zij in de zinderende hitte maar op handen gedragen door het enthousiaste publiek, 79,33 punten en eindigden daarmee als 13e van de 21 deelnemers. 

Rastede stond dit weekend voor de 64e keer in het teken van de muziek. Dit typisch Duitse muziekfestijn speelt zich hoofdzakelijk af in een groot park omringd door diverse andere festiviteiten. volume is gedempt

Alle buitenlandse deelnemers overnachten in scholen en gebouwen in de gemeente en eten in de feesttent op het terrein. De hele entourage met al zijn facetten zorgt voor een groot saamhorigheidsgevoel. 

Het drie dagen durende evenement bestaat uit meer dan 70 optredens. Zo’n 3200 deelnemers uit 7 verschillende landen zorgen voor een gevarieerd programma van “Marsch und Standspielbewertung” Konzertbewertung tot Show- und Marschparade.

Onder grote publieke belangstelling wordt elke dag afgesloten met een finale-parade van alle deelnemende bands. 

De Menamer drumfanfare die zaterdag in de vroege ochtend samen met haar Color Guar, sympathisanten en begeleiders met de bus afreisde naar Duitsland keerde zondagavond met een zeer tevreden en voldaan gevoel terug in Menaam.

ODSC Assen – 15 juni 2019 - de première van onze 2e show, getiteld ‘Rock On’. Drie jaar geleden zijn wij als drumfanfare met veel plezier gestart met deze nieuwe uitdaging in de muziek, SHOW.
‘Rock On’ is een show met nieuwe meeslepende muziek, versterkt door bijpassende figuraties en afgewisseld met uitdagende slagwerkstukken.
Nu alweer voor de derde keer in Assen om de nieuwe show aan het publiek te tonen. Erg spannend en, na heel hard werken, super trots op hetgeen wat er in deze korte periode is bereikt.
En dan nu cleanen en door richting Rastede voor de ‘Rasteder Musiktage 2019’

Hieronder de registratie van onze show in Assen door Korpsspot.

 

De open dag op zaterdag 6 oktober 2018 was een mooie muzikale dag. Een gezellige groep jeugd kwam samen met hun ouders een kijkje nemen.
Na de muzikale warming up onder leiding van een fitnesstrainer konden de kinderen d.m.v. workshops kennis maken met alle onderdelen van de drumfanfare. Blaasinstrumenten, slagwerk én exercitie. Ook was er een ware fotoshoot. De kinderen mochten in een echt uniform op de foto. Aan het einde van de middag vond er een mini Try Out plaats, waarin de nieuwe talentjes samen met jong CMH een klein optreden verzorgden.
Na ieder onderdeel(blazen,slagwerk,excercitie) kregen de kinderen een stempel. Na het inleveren van een volle stempelkaart mochten ze een CMH-goodiebag mee naar huis nemen.
 1 7 (Small) (Aangepast) (1)    1 24 (Small) (Aangepast) (1)

 1 38 (Small) (Aangepast) (1)    1 51 (Small) (Aangepast) (1)
GRATIS kennismakingslessen:
Na de open dag organiseert CMH 10 weken lang gratis kennismakingslessen. De eerste les is inmiddels geweest! Kinderen die nog interesse hebben zijn de komende weken van harte welkom! Deze gratis lessen zijn op donderdagavond van 18.30 tot 19.15

 

Grutsk (43)Het megafestival Grutsk heeft zaterdag 30 juni tienduizenden muziekliefhebbers naar de binnenstad van Leeuwarden getrokken. Ze genoten daar de hele dag van zestig Friese amateurmuziekverenigingen en andere artiesten. In totaal deden meer dan 2000 muzikanten mee aan concerten op vijf podia, een Taptoe op het Oldehoofsterkerkhof, parades door de binnenstad en een groot slotspektakel op CityProms-podium op het Wilhelminaplein. Zo is te lezen op korpsmuziek.nl.


Wat een voorrecht om erbij te mogen zijn. Om 14:00 uur toonde drumfanfare & colorguard van CMH haar show ‘a new Start’ tijdens Kleintje Taptoe op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden, waar in totaal 9 showkorpsen aan deelnamen. Een strakblauwe hemel, zo’n 3000 liefhebbers op het plein en naderhand enthousiaste reacties. Wij zijn GRUTSK!
Om 18:00 was CMH nog te zien en te horen tijdens één van de streetparades door Leeuwarden. We kijken terug op een prachtige muzikale dag, een dag voor in de boeken!


Video met dank aan KorpsSpot Nederland

 


CMH Menaldum D&S Dia positief


 Drumfanfare - Colorguard
Opleidingen (Muziek-Show-Dans)
Telefoon: 06-40403999

Bank: NL54 RABO 0341749192
t.n.v. Drumfanfare CMH