Zaterdag 5 november vond het aller eerste Friese kampioenschap Twirl plaats in Drachten. Al onze majorettes hebben hier aan mee gedaan.

Om 11 uur klonk het Fries volkslied en de wedstrijd kon beginnen. Alle meiden deden hun uiterste best want er was naast de bekers en medailles nog een prachtige prijs te winnen nl. het Pompeblêdsje! 

In iedere leeftijdscategorie viel er 1 te winnen.  De prijs werd uitgereikt door niemand minder dan Johan Meesters, de voorzitter van de OMF. In de categorie Juvenile (8 t/m 9 jaar)  waren onze jongste meiden van het jeugdteam de winnaars!!!  Hun show ‘bij de politie’ had een mooie indruk achter gelaten. Naast een beker voor de eerste prijs kregen de dames ook nog het prachtige pompeblêd mee naar huis.

 

Overige uitslagen van deze dag:                                            

Miranda                          68,6  Fries kampioen

Miranda en Danielle        66,5  2e plaats

C-ensemble                    63,1  Fries kampioen

B-ensemble                     64,7  3e plaats

Jeugdteam                      61,3  Fries kampioen

 

Hier een verslagje van ons Showteam:

Zondag 14 december was het eindelijk zover voor het showteam. Na maanden kei hard trainen mochten ze deze dag deelnemen aan het NK Twirl te Almere. Tegen 11 uur waren we in het Topsportcentrum en konden we alvast de geweldige sfeer proeven. We hadden alle tijd om ons voor te bereiden, het haar en de make up alles moest tip-top! Na een korte warming up en hier en daar nog wat kleine stukje doorgenomen te hebben was het tijd om naar de startlijn te gaan. Meiden wees trots dat jullie hier staan, ga vooral genieten van jullie optreden en de bomvolle tribune!! Was de korte speech van de coach! En toen Showtime!! De meiden lieten het allerbeste van zichzelf zien, wat een machtig mooie routine, de beste dit seizoen!!! Super tevreden en met een grote glimlach verlieten de dames de vloer op naar de trotse juffies!!! Na deze enorme boost moesten de dames zich al vrij snel opmaken voor de prijsuitreiking. Op de tribune was het een enorm feest, en de opkomst was dan ook spectaculair. De meiden zijn op een fantastische 7e plaats geëindigd iets waar ze heel trots op mogen en kunnen zijn. Na een welverdiend diner bij de MAC hebben we deze bijzondere dag met elkaar afgesloten. Nu lekker vakantie en in 2015 verder met deze routine, want 1 ding is zeker.. dit willen we volgend jaar weer aldus het showteam!!

Hier een bericht van ons lid Miranda Bouwman:

'Vandaag stonden de voorrondes runner-up NK voor de deur.
Om 6 uur zijn mijn moeder en ik in de auto gestapt richting Den Haag.
Om 8 uur aangekomen bij de sporthal heb ik me gemeld en kreeg een mooie NK keycoord. (zie afbeelding).
Nadat ik me gemeld heb ben ik mezelf gaan voorbereiden.
Om precies 09.15 was ik aan de beurt.
Na een super mooie routine neergezet te hebben kreeg ik een warm applaus.
Na een cultureel uitstapje met mijn moeder in Den Haag stond om kwart over 7 de prijsuitreiking op de planning.
Helaas ben ik dan wel niet geplaatst voor de top 10, toch heb ik een mooie dag gehad!

Ik mag trots op mezelf zijn.
Nu tijd voor een nieuwe uitdaging en keihard trainen voor volgend jaar!'


Miranda, ook al zat je niet in de top 10, de vereniging is trots op je prestatie!! Gefeliciteerd!


Op zaterdag 21 juni jl. was de aftrap van een nieuw fulkaan project voor twirl.
Fulkaan biedt kansen voor Friese twirlers, met als doel talent te stimuleren en te ontwikkelen. De deelname bestond uit 16 enthousiaste twirlsters. In sporthal Schatzenburg te Menaam stond hen een leuke/leerzame dag te wachten. Er werd vanuit de basis opgewerkt naar leuke nieuwe tricks.

Later werd in de vorm van een dans verschillende uitdrukkingen aangeleerd. Na in groepjes een stukje show aanleren en deze te presenteren de overige deelnemers was het tijd voor de uitreiking van de Goldcards! Met deze goldcard mogen de meiden tijdens de fulkaan-akademy al door de eerste selectieronde heen. Alle meiden van het A-team van CMH kwamen thuis met een Goldcard! Gefeliciteerd!

De Fulkaan Akademy-week is afgelopen maandag, 11 augustus 2014, van start gegaan en bestaat uit het volgende:
- Maandag workshops dans;
- Dinsdag technieklessen twirl;
- Woensdag vindt de eerste selectieronde voor het atelier twirl plaats.
- De twirlers die hier doorheen komen, krijgen op donderdagochtend danslessen en technieklessen.
- Donderdagmiddag vindt de tweede en laatste selectieronde plaats, waar de twirlers worden uitgekozen om deel te nemen in het atelier twirl.

Meer informatie is te vinden op: http://www.keunstwurk.nl/fulkaan of https://www.facebook.com/fulkaan

Meiden, we wensen jullie veel succes!!

Een spannende dag, dat was het wel. 'Maar een ontzettend mooie ervaring!', zo zegt ze zelf. Miranda Bouwman (lid en instructie CMH) nam afgelopen zaterdag 7 december deel aan de Nederlandse Kampioenschappen in Den Haag. Voor het zover mocht komen, moest ze eerst nog 'even' deelnemen aan twee wedstrijden waar ze bij beide minimaal 67 punten moest halen, om zich te plaatsen voor het NK. De eerste wedstrijd in Sneek lukte haar dat met 68,4 punten. Ook de tweede wedstrijd slaagde dat, met 67,4 punten.

Die scores brachten haar uiteindelijk bij de Nederlandse Kampioenschappen! Om 14:00u was het showtime, en mocht Miranda voor de jury verschijnen in Den Haag. Omstreeks 18:30u was de prijsuitreiking: In de klasse 'Rhythmic Twirl Junior - Runner Up' wist zij een 27e plaats te behalen! De voorgenoemde klasse telde in totaal 42 deelnemers, dus Miranda heeft het ontzettend goed gedaan!

Namens CMH, van harte gefeliciteerd met deze prestatie, de vereniging is trots op jou!


CMH Menaldum D&S Dia positief

Drumfanfare - Colorguard - Majorettes
Opleidingen (Muziek-Show-Dans)
telefoon: 06-40403999

Bank: NL54 RABO 0341749192
t.n.v. Drumfanfare CMH