Drumfanfare

Informatie

Colorguard

Informatie

Jong CMH

Informatie

Wij reizen met:

veenstra reizen logo(1)

Lid worden

Ben jij muzikant,
of wil je dit worden?
Ben jij danser, of wil je dit leren?

Lid worden groepje

Kom dan eens kijken
bij één van onze groepen
Klik hier voor info en lestijden.

Word lid


 

Steun CMH

Klik op de button voor aankopen.
Voor informatie klik HIER

--------------------------------------------

Vriendenloterij cmhlogoD&S

en maak kans op geweldige prijzen

Klik hier:

Menaam – 3 februari 2022
‘Yn in wrâld wêr’t ferdieling ús hieltyd mear út mekoar driuwt, soarget muzyk foar in bân. Wy ha elkoar nedich yn dizze feroarjende wrâld’.
Zo opende de voorzitter van Concordia de Kick Off afgelopen donderdag, de officiële aftrap van ons samenwerkingsproject. Er wordt al een aantal maanden gezamenlijk muziek gemaakt en opgetreden maar door Corona moest deze officiële aftrap steeds worden uitgesteld.
Tijdens de feestelijke bijeenkomst werd onze samenwerking met Drumfanfare Concordia Sexbierum en de drumfanfare van CMV Oranje Minnertsga officieel bekrachtigd middels het tekenen van een intentieverklaring.
Hierdoor kan een speciaal opgericht kernteam nu officieel van start om in opdracht van de 3 besturen te onderzoeken in welke vorm de samenwerking kan worden voortgezet in de toekomst. Het hele proces wordt begeleid, door 2 vakkundige trajectbegeleiders Rabobank ClubSupport.
Ook werd tijdens deze avond de projectnaam onthuld. Deze projectnaam is door onze leden zelf bedacht en gekozen d.m.v. een onlineverkiezing. Onder de naam DSG,
wat staat voor “Door Samenwerking Groot” hopen wij u binnenkort muzikaal te ontmoeten!
Samen muziek maken en marcheren naar de toekomst!
Intentieverklaring.jpg
3 Drumfanfares uit de regio hebben de handen ineen geslagen en starten een unieke en veelbelovende samenwerking. Deze samenwerking tussen Drum- en Showfanfare CMH-Menaldum, Drumfanfare Concordia Sexbierum en de Drumfanfare van Muziekver. Oranje Minnertsga zal binnenkort een speciale projectnaam krijgen.
Tijdens de lastige coronaperiode ontstond er een samenwerking van Concordia Sexbierum met CMH-Menaldum. Na een positieve evaluatie van deze pilot besloten beide verenigingen hiermee door te gaan. Niet veel later sloot ook de drumfanfare van Oranje Minnertsga aan. Er bestond al een jarenlange connectie tussen de 3 verenigingen door dirigent wijlen Jacob Zoodsma, later opgevolgd door zijn zoon Jan Zoodsma. Hoe fantastisch zou het zijn dat deze verbindende factor uitmondt in één van de grootste drumfanfares in Friesland.
Binnenkort zal er een officiële Kick Off plaatsvinden, waarbij er een intentieverklaring wordt getekend door de 3 verenigingen. Ook zal de speciale projectnaam worden onthuld. Organisatorisch is er nog veel werk te verrichten. Een speciaal hiervoor opgericht kernteam zal onderzoeken hoe deze samenwerking in de toekomst vorm kan worden gegeven. Zij zullen de zogenaamde ‘marsroute’ uit gaan stippelen.
De instructie zal bestaan uit Jurian Kampstra, Benjamin Veldhuizen en Michael Bakker. Zij hebben hun roots bij Advendo Sneek en zijn al sinds 2016 als instructie verbonden aan CMH-Menaldum. Geplande optredens worden inmiddels al gezamenlijk opgepakt.
Samen muziek maken en marcheren naar de toekomst! We houden u op de hoogte.
Wij hopen u binnenkort muzikaal te ontmoeten
248371612_3936962876405890_7837081129799595528_n.jpg1.jpg2.jpg

Just take the first step!

Meer dan ooit leven we in een overprikkelde 24-uurs maatschappij, waarbij perfectionisme wordt verheerlijkt. Voornamelijk jongeren leggen zichzelf zoveel mogelijk doelen op, waarbij ze de lat zo hoog mogelijk leggen en ze zich continu met anderen vergelijken via Social Media. Ultieme doel? Een baan of studie waarin je succesvol bent met daarnaast een perfect privé leven. Sporten, reizen, relatie, sociale contacten, mooie spullen, noem maar op. Allemaal even belangrijk, het moet op alle fronten perfect zijn en de hele wereld moet het zien! 

CMH Menaldum A class presenteert u in 2018 het programma: ‘Just take the first step!’. We gebruiken een trap als metafoor voor het maatschappelijk probleem onder de jongeren. Het ultieme einddoel bevindt zicht op de top van de trap. Je begint aan de weg naar je ultieme einddoel en je kijkt alleen maar naar de laatste trede, maar gedurende de weg er naar toe besef je ineens dat het heel veel treden zijn en lijkt het ultieme einddoel ineens heel ver weg. Het valt je erg tegen wat je moet doen om je einddoel te bereiken. Dit had je er niet van verwacht! Het einddoel lijkt onmogelijk, je wordt onzeker en denkt er aan om op te geven… 

Met ons programma; sporen we mensen aan om in kleine stapjes te denken en niet altijd maar naar de top van de trap te kijken. Kijk eerst eens naar de eerste stap die je moet zetten. En als je dan op de eerste traptrede staat, kijk dan naar je tweede stap en bewandel zo verder je weg naar je doel. Hiermee leg je jezelf minder druk op, blijft het overzichtelijk, voorkom je teleurstellingen en ben je sneller tevreden met hetgeen wat je hebt bereikt!

Just take the first step!

Wedstrijden 2018

Benieuwd naar ons programma? Kom dan naar de volgende wedstrijden van Color Guard Nederland:

13 januari 2018 - Contest Drachten

10 februari 2018 - Contest Wijchen

24 februari 2018 - Contest Almere

10 maart 2018 - Contest Leeuwarden

24 maart 2018 - CGN Championships

Kaarten zijn te bestellen via: http://www.colorguard.org/stores/

Boekingen

Bent u op zoek naar een muzikale invulling van uw evenement of muzikale omlijsting voor uw (dorps)feest of andere festiviteiten? Graag komen wij met u in contact om aan uw wensen tegemoet te komen. Niet alleen de Drumfanfare, ook onze Color Guard en/of Majorettegroepen zorgen voor een extra visueel accent. Voor vrijblijvende informatie en/of offerte kunt u contact met ons opnemen via http://www.cmh-menaldum.nl of bel met: 06 40 40 39 99

CMH Menaldum A brengt u dit jaar een programma geïnspireerd door de woorden van Emma Watson, ambassadeur van vrouwenrechten over de hele wereld. Vanaf de 18e eeuw wordt er al gestreden voor vrouwenrechten. Desondanks is er in 2017 nog niet 1 land op de hele wereld waar kan worden gezegd dat vrouwen dezelfde rechten als mannen hebben. Nee, ook niet in vooruitstrevende open-minded landen als Nederland. Er heersen nog steeds vooroordelen over vrouwen. Denk bijvoorbeeld aan posities van vrouwen op de arbeidsmarkt.

Het verhaal van CMH Menaldum A is gebaseerd op de ontwikkeling van vrouwenrechten van vroeger naar nu en spoort iedereen aan om op te staan voor de rechten van de vrouw! Niet alleen voor in ons eigen land, maar juist voor de landen waarbij het verschil tussen man en vrouw nog vele maler groter is. Want als we nu niet opstaan? Wanneer dan wel?! En als u en ik niet opstaan? Wie dan wel?!

Zaterdag 14 januari, moment suprême. De 1e contest vond plaats in Drachten. De dames behaalden een verdienstelijke 3e plek. Een meer dan goed begin van de Winterguard competitie.

Color Guard

De 7 meiden en 2 jongens van de CMH Menaldum Pre-Cadets vertellen een verhaal over 2 beste vrienden, Anna en Elsa. En in de beste vriendschappen komt het wel eens voor dat je niet door 1 deur kunt. Vaak duurt dit niet lang en wordt alles weer goed gemaakt. Zal dat ook in dit sprookje gebeuren? Want liefde hoort toch een open deur te zijn…?

De muziek die gebruikt wordt komt uit de film "Frozen".
De staffleden die deze enthousiaste groep weer mogen begeleiden zijn net als vorig jaar Akke Miedema en Foekje Tjalsma.
De groep is voor de eerste keer te bewonderen, net als de andere groepen van CMH Menaldum, op de Try-out op zondag 11 januari in de Harnehal in Tzummarum. Daarna begint het wedstrijdseizoen van CGN.
De Pre-Cadets zijn te zien op 17 januari in Drachten, 28 februari bij de WGI in Almere en als laatste een bijna thuiswedstrijd in Franeker op 14 maart.

Subcategorieën

Nieuws van de Colorguards...

Nieuws van de Drumfanfare

Nieuws van de Majorettes


CMH Menaldum D&S Dia positief


 Drumfanfare - Colorguard
Opleidingen (Muziek-Show-Dans)
Telefoon: 06-40403999

Bank: NL54 RABO 0341749192
t.n.v. Drumfanfare CMH